Portioner: 4
Points/portion: 6,5
- ½ kg potatis
- 1bit kålrot
- 2 morötter
- 2 palsternackor
- 1 pkt sockerärtor(75 gr)
- 1 fläskfilé
- 2 tsk olja (eller spraya från flaska)
- salt och peppar)
Sås:
- 2 dl fraiche
- ½-1 msk senap
- 2 msk hackad gräslök eller timjan
- salt och peppar
Skala och skiva rotfrukterna. Koka dem hastigt i lättsaltat vatten och låt dem rinna av väl. Lägg dem i en ugnsfast form. Ringla eller spraya över olja och krydda. Krydda och putsa fläskfilén och bryn den hel runt om i en stekpanna. Lägg filén över rotfrukterna och stek i 225¤ ca 20 min. Täck filén med folie och låt den vila en stund innan den serveras. Blanda samman ingredienserna till såsen.
Gör en grönsallad att servera till.
källa: Viktväktarnas andra familjekokbok
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar