söndag 18 januari 2009

fläskfilé med rostade grönsaker


Portioner: 4


Points/portion: 6,5






  • ½ kg potatis
  • 1bit kålrot
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 pkt sockerärtor(75 gr)
  • 1 fläskfilé
  • 2 tsk olja (eller spraya från flaska)
  • salt och peppar)

Sås:

  • 2 dl fraiche
  • ½-1 msk senap
  • 2 msk hackad gräslök eller timjan
  • salt och peppar


Skala och skiva rotfrukterna. Koka dem hastigt i lättsaltat vatten och låt dem rinna av väl. Lägg dem i en ugnsfast form. Ringla eller spraya över olja och krydda. Krydda och putsa fläskfilén och bryn den hel runt om i en stekpanna. Lägg filén över rotfrukterna och stek i 225¤ ca 20 min. Täck filén med folie och låt den vila en stund innan den serveras. Blanda samman ingredienserna till såsen.


Gör en grönsallad att servera till.
källa: Viktväktarnas andra familjekokbok






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar