Portioner: 6
Points/ portion: 8
Points/ portion: 8
Pajdeg:
- 4 dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- ½ dl flytande margarin
- 1½ dl lättmjölk
Sätt ugnen på 200¤. Blanda alla ingredienserna och kavla ut degen tunt. Lägg den i en smord pajform. Förgrädda i 10-15 min.
Fyllning:
- 400 g nötfärs
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 1 påse tacokrydda
- 1 dl vatten
Skala och hacka löken. Skär paprikan i små bitar. Bryn färs och lök i en fettsnål panna. Häll på tacokryddor och vatten. Blanda i paprikan och låt puttra 10 min. Lägg det i pajskalet.
Ovanpå Fyllning.
- 2 dl fraiche
- 2msk lättmajonnäs
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl mager riven ost
- 4 tomater
- 8 fefferoni
Rör ihop fraiche, majonnäs och svartpeppar. Bred blandningen över pajen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med fefferonin. Strö till sist över den rivna osten. Grädda i ugnen 200¤ ca 20 min.
Servera med grönsallad till.
Tips: Till servering, stick i 8-10 nachochips och dekorera med dessa.
Källa: Viktväktarnas andra familjekokbok
Detta var väldigt gott och mycket mat.Värt att prova! Kram Caisa
SvaraRadera