söndag 18 januari 2009

Lyxig tacopaj till fest

Portioner: 6
Points/ portion: 8
Pajdeg:
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl flytande margarin
  • 1½ dl lättmjölk

Sätt ugnen på 200¤. Blanda alla ingredienserna och kavla ut degen tunt. Lägg den i en smord pajform. Förgrädda i 10-15 min.

Fyllning:

  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten

Skala och hacka löken. Skär paprikan i små bitar. Bryn färs och lök i en fettsnål panna. Häll på tacokryddor och vatten. Blanda i paprikan och låt puttra 10 min. Lägg det i pajskalet.

Ovanpå Fyllning.

  • 2 dl fraiche
  • 2msk lättmajonnäs
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl mager riven ost
  • 4 tomater
  • 8 fefferoni

Rör ihop fraiche, majonnäs och svartpeppar. Bred blandningen över pajen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med fefferonin. Strö till sist över den rivna osten. Grädda i ugnen 200¤ ca 20 min.

Servera med grönsallad till.

Tips: Till servering, stick i 8-10 nachochips och dekorera med dessa.

Källa: Viktväktarnas andra familjekokbok




1 kommentar:

  1. Detta var väldigt gott och mycket mat.Värt att prova! Kram Caisa

    SvaraRadera